BESPOTTELIJK

2 apr

Is bespottelijkheid dodelijk in de politiek? Was het maar zo.

In Rusland gingen honderden mensen met een wit lintje op de revers op het Rode plein een ommetje maken. Neen – ze waren van plan om dat ommetje te maken. Het plein werd afgegrendeld door de politie die daarna, nota bene buiten dat cordon, ook nog eens 55 mensen arresteerde die weliswaar niet op het plein wandelden, maar wel zo’n lintje droegen – symbool van het verzet tegen de vervuilde verkiezingsoverwinning van Le Putain.

Voor ‘elke demonstratie van meer dan één persoon’ (sic, VK 2.4.12) is toestemming van de politie nodig. Nu deze niet kon doorgaan, werd de arrestatie van 55 mensen gelegitimeerd met het argument dat het ging om een ‘poging om zonder toestemming te demonstreren’. Een demonstratie tijdens de inauguratie van Poetin op 6 mei wordt door de leider beantwoord met enkele dagen collectief ‘vrij’.

Hier in Holland is dit humor – die lol tekent onze democratie. In Rusland zijn het bespottelijke tekens van een fluwelen, soms ook keiharde dictatuur. Maar wat heet democratie? Het even ridicule vermogen van Lachebek Rutte om als drie hele apen niets te horen, niets te zien, niets te zeggen en niet te kunnen rekenen geurt ook naar zeg maar iets.

Sierksma 2.4.12

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.