LESBISCHE PLEEGOUDERS

16 mrt

Het is duidelijk van de zotte wanneer een president uit een ander land zich bemoeit met het soort pleeggezin waarin een kind In Nederland terecht komt – een kind dat geboren werd uit ouders die ooit Turks onderdaan waren, maar dit nu niet meer zijn. Die Turkse mentaliteit van ‘Eens een Turk, voor eeuwig een Turk’ riekt naar Blut und Boden, een term die ik niet gauw gebruik. De zelfde ellende is er met de Turkse ‘dienstplicht’ voor Nederlandse jongens.

Voor een links iemand zoals ik is de casus van een uit huis geplaatst kind van ‘Turkse’ en daarmee welhaast zeker van islamitische ouders, dat vervolgens wordt ondergebracht bij een lesbisch stel, een morele breinbreker.

Iedereen weet dat nogal wat pleegkinderen later op zoek gaan naar hun biologische ouders. Dat heeft weinig te maken met natuurlijke, positieve gevoelens van ‘bloedverwantschap’, veel meer met de zekerheid dat je uit die of deze bent geboren.

De kans is dus groot dat het kind dat nu wordt opgevoed door niet-islamitische ouders straks een zeer verwarrende ervaring zal ondergaan. Ook staat vast dat een lesbisch stel niet de meest voorkomende vorm van huwelijk is, later voor een kind toch iets merkwaardigs.

Verder kun je, zoals ik, meer in het algemeen vraaatekens plaatsen – niet bij het homohuwelijk zelf, een emotioneel-juridische aangelegenheid – maar wel bij adoptie door homostellen. Er zijn argumenten voor, maar ook zeker argumenten tegen.

Zeker is dat geadopteerde kinderen een hoger risico op psychische stoornissen lopen dan kinderen uit ‘natuurlijke’ gezinnen. Dit geldt nog eens extra voor mensen met een migratie geschiedenis [VK 28.2.13].

Het is dus niet een kwestie van links neo-moralisme of van het tegendeel daarvan, wanneer ik twijfel aan de wijsheid van deze adoptie. Niet Erdogan, maar mensen van Turks etnische afkomst hebben zoals dit tegenwoordig heet ‘een punt’, wanneer ze bepleiten dat de religieuze en etnische achtergrond een belangrijke rol moet spelen bij plaatsing van een kind in een nieuw gezin.

16.3/2013

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.