BOYCOT EARTH

24 mrt

‘Miljoenen burgers uur in duister voor milieu’ kopt NU.nl een artikeltje. Ik denk – zijn die Hollanders nu eindelijk echt mesjogge geworden?

Net als met die ondoorgrondelijke titels van het teletekstnieuws, waarbij je nooit weet wat voor bericht er gaat volgen, dekt ook dit niet de suggestie.

Het zijn geen miljoenen Nederlands, maar miljoenen mensen in de hele wereld die zaterdag het licht een uurtje uitdeden. Earth Hour… Het kan een symbolische daad zijn. Ik vrees echter dat de meesten aan zelfbevrediging deden en dat nog eens wat miljoenen dachten dat ze een bijdrage aan ‘het milieu’ gaven.

Het is als met elke boycot in de geschiedenis – ze zijn nutteloos en zinloos tegelijk. Het bevredigt de boycotter, de aarde merkt het niet. Dus is het begrijpelijk dat in deze postmoderne narcistische wereld miljoenen in het duister gaan zitten.

”Dit keer lieten opvallend veel mensen via social media weten wat ze tijdens Earth Hour gingen doen. In complete appartementencomplexen werd het licht gedoofd en veel mensen vertelden over een romantisch diner bij kaarslicht.” Zoiets doen zonder het anderen te laten weten, dan kan tegenwoordig niet meer.

Overigens, mijn kop eraf wanneer dit alleen gebeurde in zogeheten ‘rijke landen’. Elders hebben ze ’s nachts soms niet eens licht, of om kosten te besparen doen ze het met een peertje waarvan de milieubeweging zal zeggen dat die earth-onvriendelijk branden.

24.3/2013

Eén reactie to “BOYCOT EARTH”

  1. Zoon maart 24, 2013 bij 12:27 pm #

    Inderdaad ja. Narcistische ‘wannabe hippy’s zijn het !

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.