GEEN WOORD ONSCHULDIG VVD GLIBBERS 4

28 feb

“Geen woord is ooit onschuldig” – me dunkt gedenkwaardige woorden van de grote Louis Althusser.

Ik haal ze even aan, simpel omdat ik het als oud-docent niet kan laten om de didactische aspecten van het wereldnieuws aan te grijpen. Hoewel – wereldnieuw? Het politieke joch Verheijen is toch vooral peanuts. Maar niettemin – didactisch hoogst interessant.

De jongeman met de vergeetachtige pen treedt ‘eigener beweging’ af als Kamerlid. Haal je de koekoek. De VDD partijtop heeft hem de deur gewezen en duidelijk gemaakt dat als hij niet vrijwillig zou gaan, hij de partij nog dieper in de put zou helpen en hij in de toekomst naar leuke baantjes wel kon fluiten. Want dat zo’n baantje na wat afkoeling eraan komt, lijkt duidelijk. Zelden zalvender woorden horen spreken dan door MP Rutte en Fractievoorzitter Zijlstra.

Woorden zijn nooit onschuldig. De krant geeft een chronologisch overzicht van het ‘persoonlijke drama’ (Rutte/Zijlstra). Dit eindigt met de passage waarin wordt gezegd dat de Commissie Integriteit van de VVD “zich niet heeft gebogen over Verheijens betrokkenheid bij de bouw van een bioscoop etc.” Zo dit klopt – en er wijst nogal wat op – dan gaat dit een stuk verder dan corrupte declaraties. Bij die ’deal’ (zoals het in VVD jargon heet, toch vastgoedjongens onder elkaar; vast goed, toch?) was ook Van Pol betrokken (spil in de corruptiezaak tegen VVD’er Van Reij). Dan is Van Reij, met wie voor duur gedeclareerd geld wijn werd gedronken, nooit ver weg…

Dan ‘taal en schuld’. Gevloerd en wel kan voormalig VVD-Kamerlid Verheijen het niet laten om dat met publiek geld bekostigde drinkgelag met VVD’er Van Pol en VVder Van Reij te vergoelijken. “Zij waren op dat moment nog geen verdachte in een strafrechtelijk onderzoek.”

Je moet maar durven. Zelf al lekker in de bouwcorruptie, wetende dat je met bonnetjes fraudeert ten faveure van de dure wijnsmaak van partijgenoten, maar dit goed praten met een rapportje van de Integriteitcommissie van de VVD waarin geen onderzoek naar dit aspect van Verheijens gedrag is gedaan.

Dan ben je mispelrot. Zowel de woorden van de ‘Commissie Integriteit VVD’ als van het voormalig Kamerlid voor die partij Verheijen zijn schuldig. Zoals trouwens alle woorden. Alleen wordt dit door de betrokken juist ontkend.

Bevalt u dit blog, stuur het aan vrienden en kennissen

Bezoek ook mijn andere blog sierksmatwee.wordpress.com

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.