BLIJF VAN MIJN LIJF

7 dec

Wat me typisch ‘Hollands’ voorkomt, is gekift over anders mans rug heen.

 

In de ‘opvang voor asielzoekers’ blijken daar aanwezige homo’s en anderszins ‘afwijkende’ en ‘opvallende’ mannen te worden bedreigd, getreiterd en zelfs aangevallen. Over vrouwen wordt in het artikel in de krant niet gesproken. [VK 7.12.15]

 

Hen apart opvangen zou getuigen van ‘discriminatie’. U leest het goed: Het kabinet vindt het een ‘principekwestie – in Nederland wordt niet gediscrimineerd’.

 

Het doet aan de aperte onzin en onjuistheid van Rutte’s vaststelling denken, dat terreur van het IS niets heeft te maken met religie. Afijn, een MP die zich in Brussel een half miljard kan verrekenen, moet zo’n scheve schaats inderdaad kunnen aanbinden. [Ter zijde: van dit kabinet mogen we nog veel meer verwachten; minister Schippers, u weet wel: van volksgezondheid en zo, wordt enthousiast opgewonden afgebeeld samen met een kickboxer wier ‘gala’ ze bezoekt…]

 

In Nederland wordt wel degelijk gediscrimineerd. Niet zo structureel als in de Verenigde Staten van Amerika, maar het is ook hier een feit. Dat dit onder meer met immigratie van de islam in ons voorheen christelijke en atheïstische land heeft te maken, lijkt ook een feit.

 

Ooit, toen Nederland nog geheel ‘eigen volk’ was – dat wil zeggen een geheel van atheïsten en christenen – schiepen we het Blijf Van Mijn Lijf Huis. Een instantie ter bescherming van vrouwen, wier mannen of ‘vrienden’ hen in elkaar mepten. Een mooie instelling die veel vrouwen zicht op een verder leven gaf.

 

Waarom dan nu, zoals de voormalige Palestijnse asielzoeker Abu Amar dit doet, een speciale opvang voor belaagde asielzoekende homo’s ‘onorthodox’ noemen? De oplossing is misschien zelfs wel te orthodox – althans voor dit kabinet dat doet alsof sinds het Blijf Van Mijn Lijf Huis voor vrouwen Nederland discriminatie en mepvrij is geworden.

 

Typische denktrant van de bestuurder: je maakt een regel, je stelt een maatregel in, en voila!, het effect is vanzelfsprekend en gegarandeerd.

 

Mispoes!

 

Bezoek ook mijn andere blog: sierksmatwee.wordpress.com

 

7.12.15

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.