LACHEN GEDOOD

18 okt

Vroeger schaterde ’s ochtends bij het lezen van de krant vaak een lach door de kamer, de koffie genoot mee. Het nieuws van tegenwoordig heeft het lachen gedood.

 

Het was dolkomisch om over ‘islamitische creationisten’ te lezen die het scheppingsverhaal letterlijk nemen, dus ook dat van die zeven dagen. God als goochelaar. Wanneer echter 9/11 en de Holocaust worden gezien als ‘complotten van darwinisten’ wordt het minder grappig, zeker indien homo’s niet alleen als zondaren worden neergezet maar ook zo worden behandeld.

 

Degenen die vroeger nog grappige malloten waren, voegen intussen hun schandelijke daad bij hun woord. Of het nu christenen zijn, islamieten of anderszins, dit soort gelovigen in de Ware Schepping zien zichzelf steeds als de juiste schepsels en andersdenkenden of andersdoenden als afvallig vuil. Zie Amsterdam 9.190.16.

dscf3780

In Amerika doen ze er nog een schepje boven op, daar zijn ze immers de ‘rijkste natie van de wereld’, hebben dus grotere spades… Kenmerkend voor de resterende Trump-aanhang – een cocktail van racistisch, ook antisemitisch white trash en zich te kort gedaan voelende lower middles classers – is hun scherpe blik voor de samenzwering.

 

Normaal ging ik lachen bij het lezen van de mededeling dat ‘Democraten bussen vol illegalen naar de stembussen zullen brengen’ en ‘stembussen volproppen met stembiljetten’. [VK 18.10] Het lachen vergaat je een beetje, omdat lang geleden dezelfde praatjes in Duitsland de ronde deden en men ook daar ging ‘posten’ bij stembureaus. Zogenaamd om te controleren, maar in feite om eerst zwart gemaakte tegenstanders te intimideren.

 

Het komt allemaal wel heel hautnah. Burgermans gêne weerhield zulke malloten ervan hun gedachten in daden om te zetten. Over die bedeesdheid stapt men tegenwoordig snel heen. Van de 73% Republikeinen die ervan overtuigd zijn dat de Democraten ‘vals spel spelen’ is een fiks deel bereid te gaan knokken. Zeker wanneer ze de presidentsverkiezingen gaan verliezen.

 

Sierksma 18.10.16

 

 

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.