SEKS, INTIMITEIT, MACHT

24 okt

Het was te verwachten en het valt te prijzen dat vrij snel in het spektakel ‘Harvey Weinstein, #metoo et cetera’ ook vrouwen wijzen op het genante puritanisme dat al snel de kop op stak in de eindeloze reeks reacties.

 

Plot van deze bijdragen is, dat feministen vrezen dat op deze manier een zogeheten ‘vrouwbeeld’ alsnog weer ingang vindt, dat het feminisme nu juist decennialang heeft bestreden: het zielige vrouwtje, belaagt door machtige roofdiermannen.

 

En zoals in iedere gender- en identiteitsdiscussie altijd weer gebeurt, centrifugeren de reacties ook nu al snel in extremen.

 

In een volkomen overbodig, weer op het vuurtje gezet prutartikel in de Volkskrant – Toneeldocent Arnhem had seks met leerlingen [VK 24.10.17] – moeten we het niet alleen voor de zoveelste keer doen met Anne Buurma die het met nogal wat leerlingen ‘deed’; nu draaft er zelfs een ‘oud-docent’ op, Chr. Nortier, die er ‘niets van begrijpt’: “Je hebt het hier over kinderen tussen 18 en 22, net wakker op dit gebied…” Tja, geboren op de maan, die Nortier – en dan op zijn vroegst eergisteren.

 

Dat je een overjarige puber als autocoureur Verstappen hysterisch op een podium plaatst en doet of hij een volwassen sporter is, het hoort bij deze hysterische, met sport doordesemde tijden. Overigens, denk ik, een typje waardoor nogal wat vrouwen zich graag ‘tegen hun wil’ zouden willen laten ‘pakken…

 

Maar door de Nortiers van deze wereld worden vrouwen in de discussie weer tot zielige dommertjes gemaakt, mannen tot brute botteriken en mensen van 22 jaar oud tot onschuldige kinderen.

 

Voor het artikel bleek ‘te zijn gesproken met twaalf betrokkenen’. Heeft dat vod van een Volkskrant niks anders te doen?

 

Sierksma 24.10.17

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.