CNN – FAKE NONFAKE DROOMFABRIEK

15 nov

President Trump haat CNN en CNN haat Trump. CNN haat Trump omdat Trump CNN als eerste van alle media beschuldigde van leugens en fakenieuws en bevooroordeeldheid jegens hem. Probleem voor CNN: dat was inderdaad een beetje het geval, het is intussen schering en inslag. Elk item op CNN lijkt anti-Trump gebracht te worden.

Blijft staan, dat CNN een reeks echte reporters in de stal heeft staan die zeer goed zijn. Hun nieuws wordt van tevoren goed onderzicht en gecheckt. En zeker de White House reporters hebben een fraaie onderkoelde toon.

Precies dat lijkt Trump er nu toe te brengen om via slinkse omwegen financieel greep te krijgen op CNN. Telecom gigant AT&T en Time Warner zijn al langere tijd met elkaar in gesprek over een fusie. Het gaat om niet minder dan 85 miljard. Een nota bene door Trump benoemde toezichthouder heeft nu voor die fusie de nieuwe eis gesteld dat CNN in deze koop besloten moeten worden.

Een grofbesnaarde president, die grof politiek misbruik maakt van zijn positie – CNN zou het van mij zo mogen brengen.

Probleem met CNN is niet de nieuwsgaring, al wordt je soms misselijk van de eindeloze herhalingen van Breaking News. Mijn probleem met de zender is de zelfreclame die om de paar minuten echt nieuws een reeks van de eigen programma’s aanprijst. Daaronder zitten er heel wat die rijkelui’s natte dromen. Dure zeilboten, nog duurdere paarden, allemaal ‘gebracht’ door wellicht nog duurder horlogemerken et cetera. A la – commerciële TV is het en blijft het.

Erger is het toelaten van een lange reeks reclames voor ‘vakantielanden’. Dan verschijnen een serie politiek uiterst dubieuze naties als idyllische paradijzen voor de toerist op zoek naar zijn of haar natte droom. Kustlijnen, bergen, natuur alsof er geen klimaatprobleem bestaat, laat staan politieke gangsters aan het bewind zijn.

A mixed salad is what CNN is.

Sierksma 15.11.17

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.