BAUDET BEZONNEN EN VERZONNEN

10 feb

In het kader van de partijzuivering van het Forum voor Democratie deed Baudet een poging de gemoederen te sussen – de gemoederen van de achterblijvers wel te verstaan. Hoe? Door ze honing om de mond te smeren en hen de hemel in te prijzen.

“Voor onbezonnen ego’s is in de partij geen plaats.” Dit schreef hij zijn leden. [VK 10.2.18]

Daarmee zegt hij via een omweg twee dingen. 1. Jullie overblijvers, jullie zijn bezonnen, want jullie houden braaf je bek dicht wanneer ik gesproken heb. 2. Ik, Sherry Baudet, ikzelf ben een bezonnen ego; evenzo mijn adjudanten, ‘de hoogleraar Cliteur’ en ‘de advocaat Hiddema’.

Waarom iedere keer de hooggeleerde functies van zowel Sherry zelve als van die adjudanten in beeld moet komen? Vermoedelijk twijfelen ze zelf aan hun intellectuele gehalte. Dezelfde reden zal wel opgevoerd kunnen worden voor het steeds weer afficheren van Baudet zelf als hoogbegaafd genie.

Een mooi steregel is dat men aan de vruchten de boom herkent. Wie de moeite waard is, zal wellicht door anderen geprezen worden, maar die heeft het niet nodig om de eigen ijdele tronie en het eigen IQ op een bill board te plakken.

De naar eigen zeggen bezonnen Baudet vindt het echter nodig om zichzelf keer op keer te verzinnen; in interviews waarin hij opgeeft van zijn seksuele bravoure; in interviews waarin hij klaagt dat hij nog steeds niet tot hoogleraar (jawel) is benoemd; tijdens zogeheten debatten, waarin hij huilie huilie doet en anderen verwijt zijn uitspraken ‘uit hun context te halen’. Blijkbaar niet in staat om iets te beweren, dat op zich hout snijdt en begrijpelijk is en blijft. Ook beseft hij niet dat hij toch minstens zal moeten uitleggen waarom hij met de fascist Taylor urenlang ging confereren en wat er zoal ter tafel kwam. Wie in de publiciteit wil komen, zal duidelijk moeten maken wat hij als politicus zoal uitvreet.

Ook zijn keuze van adjudanten lijkt me een teken aan de wand. Met Sherry gaan we nog lol beleven.

Sierksma 10.2.18

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.