WILDERS’ WIL IS VOLKSWIL

10 feb

Irritant aan het politieke spel is de voorspelbaarheid van de zetten. Wilders kraamt wat uit, Spekman repliceert en Pechtold is het er mee eens – met Spekman dan, maar niet ‘op die manier’.

 

Blijft staan het onvervalst Goebeliaanse karakter van de Wilders/Bosma strategie in de politieke arena. Ik had even willen schrijven: In het politieke debat. Maar het is geen debat. Het is schaken voor debielen, op een bord met acht veldjes en daarop louter pionnen.

 

Blijft staan: 1. Wilders’ uitspraak ‘dat de geest alleen teruggaat in de fles als de politiek eindelijk gaat doen wat het volk wil’. En 2. De uitspraak van idem: ‘Als er een kogel komt van links, staan er vier letters op. PvdA.’ 3. De suggestie van Wilders en Bosma, dat zonder een PVV in de regering de uitsluitende partijen het risico van een ‘revolte’ nemen. 4. En Wilders’ overtuiging: ‘PVV’ers zijn hele intelligente mensen’.

 

Ter beantwoording: ‘Het volk’ is een fictie; de ‘volkswil’, tot uitdrukking komend in een referendum, is een nog grotere fictie; een referendum houden is het reduceren van een complex probleem tot een simpele ja/nee kwestie, ergo: het compliceren van het al complexe; Wilders en Bosma provoceren en dat lukt ze prima; doodzwijgen is wellicht een oplossing, al zal dit ook door hen als ‘een kogel van links’ worden bestempeld.

 

De eigen achterban ‘zeer intelligent’ noemen, is het keuren door slachters van hun eigen vlees. Dit vlees is ernstig overpekeld. Alleen iemand die dom is, weet niet wat voor vlees hij met de Wildersen en Bosmannen van deze wereld in de kuip heeft.

 

Bezoek ook Sierksma’s Sequences: sierksmatwee.wordpress.com

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.